Annonce

Tenk på dette når du leser nyheter

Det å lese nyheter i dag, er noe helt annet enn det var å lese nyheter for 20 år siden. Sosiale medier har påvirket hvordan vi leser nyheter, og dette er noe som har medført at overskriftene i avisene er mye mer sensasjonelle enn innholdet kanskje er, bare for å få deg til å klikke på det, og mangelen vår på evnen til å konsentrere oss om noe særlig lenge av gangen lenger, er noe som også har hatt stor innvirkning på hvordan avisene skriver. Alt handler om klikk og annonser når vi ikke velger å betale for nyheter, og dette er noe det er viktig å vite noe om før man leser.

Det å lese nyheter gratis har blitt en helt naturlig del av hvordan vi får med oss hva som skjer i verden på. Salget av aviser har gått ned, og vi får primært nyhetene våre fra kilder på nett, som for eksempel www.dagens.no. Dette er supert, for det betyr at alle kan lese nyheter gratis, men generelt sett er dette også en utfordring for deg som leser.

Derfor burde vi betale for nyheter

Det å kunne lese gratis nyheter er bra, men noen av de tingene dette med fører er ikke så bra. Med mindre penger til ordentlig journalistikk er det mindre dybde i artiklene vi leser, og det blir mer viktig for avisene å skape sensasjonelle overskrifter du klikker på – fordi de skal selge annonser for å kunne overleve.

Dette er begge deler ting som ikke bare påvirker diskursen i media, men også mengden informasjon du faktisk får når du leser noe. Derfor krever det mer av oss som lesere å finne frem til dybden i historien, fordi mange i dag velger å ikke betale for nyheter. Kanskje vi faktisk burde det?

Kommentarer er skrudd av for Tenk på dette når du leser nyheter