Annonce

Velg riktig seng til barna

Når man har barn, ønsker man å gjøre alt man kan for å gi dem best mulig forutsetninger for å møte livet fult av energi. Og det er absolutt ingen hemmelighet at mye av det handler om å sørge for at ungene sover skikkelig godt. Det handler ikke bare om å få dem i seng tidlig nok til at de for sovet de timene de har behov for, men også hvilken seng man velger. 

Å velge riktig seng til barn og tenåringer er noe som man som foreldre tenker ekstra mye over, for det er en tid i livet der det er stort press utenfra og det at man klarer å prestere på skolen og kanskje særlig på videregående er viktig for veien videre. En veldig populær type seng til denne aldersgruppen er senger som for eksempel rammemadrass og det er det god grunn til, for de er både rimelige og i høy kvalitet. 

Hjelp tenåringen med god søvnhygiene 

Det å ha tenåringer i huset er nemlig ikke så enkelt som man kanskje skulle ønske seg at det var og de søvnrutinene de har er vanskelige å ha kontroll eller innflytelse på sammenlignet med hva man har når man har små barn. Søvnløshet er et stort problem blant unge og tenåringer og er noe som mange sliter med i mange år. 

En av de aller største utfordringene som både barn og voksne har når det kommer til søvn i dag, er den mengden tid vi bruker foran en skjerm. Det er virkelig ikke bra for oss og kan påvirke søvnen vår utrolig mye. Det å klare å opprette regler og retningslinjer for seg selv er omtrent like vanskelig som det er å hjelpe tenåringer med det, men det er noen ting man kan gjøre for å hjelpe det med å bli litt bedre. 

Det å sette regler kan fungere, men det å sette retningslinjer i kombinasjon med dialog og kunnskap er ofte noe som fungerer virkelig mye bedre. For det å bare si at det er dårlig for dem og at de burde sove tidligere er ikke bevist å være særlig effektivt, men det å skape en dypere forståelse for hva det er som skjer når vi gjør det kan være det som gjør at man får det resultatet man ønsker seg – nemlig at de får bedre søvn og det kan en skikkelig god seng gjøre enda litt mer attraktivt. 

Kommentarer er skrudd av for Velg riktig seng til barna