Analytiker: Tilfeller av Coronavirus sannsynligvis ti ganger høyere enn offisielle tall

coronavirus-Kina

En analytiker innen helsevesenet mener antallet tilfeller av koronavirus sannsynligvis er ti ganger høyere enn det kinesiske myndigheter har rapportert. Helsepolitisk analytiker Chris Meekins uttaler at de offisielle tallene om døde eller infiserte av viruset sannsynligvis er en brøkdel av dem som faktisk er rammet. Han baserer sin analyse på tidligere erfaringer der de kinesiske myndighetene underrapporterer offentlige helsekriser, samt samtaler med enkeltpersoner innen den amerikanske regjeringen og ikke minst i Kina.

Frykter 44.000 kan være smittet
Ifølge offisielle tall er 107 mennesker døde og 4500 bekreftet smittet. Det er fryktet at det riktige antall smittede kan være så høyt som 44.000. Viruset er svært vanskelig å oppdage siden det har lang Inkubasjonstid og kan smittes mellom mennesker som ikke viser noen tegn på feber eller sykdom. Gabriel Leung, som er smittevernekspert for myndighetene i Hong Kong opplyste på en pressekonferanse mandag at deres forskning tyder på at rundt 44.000 mennesker er i inkubasjonsstadiet for sykdommen. Hvordan viruset har oppstått er usikkert til tross for en rekke forskjellige spekulasjoner. Alt fra at viruset kan stamme fra et marked i Wuan til at det kan ha kommet ut av et nivå-4 biosikkerhet laboratorium lokalisert i området.

WHO innrømmer å ha feilinformert om smittefaren
Verdens helseorganisasjon innrømmer å ha rapportert om moderat fare i flere dager til tross for å ha kunnskap om at den globale faren fra coronaviruset er svært høy. Unnskyldningen er at de har “gjort en feil med ordene” ifølge talsperson i Verdens helseorganisasjon, Fadela Chaib.

Kilder:
Yahoo Finance
NRK: WHO feilinformerte om smittefaren
NRK: Kraftig økning i antall smittede
NaturalNews.com
Newswars: Coronavirus Probably 10 Times Higher Than Official Number


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar