Dumper plast rett i havet

plastavfall-kina-asia-mikroplast

Sjøen kveles av søppelet vårt: Brusflasker, plastposer, sigarettstumper og mye annet plastavfall finner veien til havene.  I enkelte land dumpes plasten rett i havet. I andre land er det lover mot slikt. Det viser seg at fem land er de ledende bidragsyterne til denne krisen. Og alle er i Asia. Kina, Indonesia, Filippinene, Thailand og Vietnam dumper mer plast i verdenshavene enn resten av verden til sammen. Levevilkårene i disse landene har økt og mer plastavfall produseres, men i forhold til vesten har avfallet en tendens til ikke å bli resirkulert. I 2016 ble kun 40 prosent av avfallet i disse landene tatt hånd om på ansvarlig vis.

Kina miløversting.
Mer enn 200 millioner kubikkmeter avfall ble funnet flytende utenfor kinesiske bredder i fjor, en økning på 27 prosent fra 2017. En undersøkelse fra 2010 viser at Kina slapp ut 8,82 tonn plastikkavfall, mer enn dobbelt så mye som nestemann på listen, nemlig Indonesia med 3,22 tonn. Kina er den største produsenten og eksportøren av plastprodukter, og står for rundt 30 prosent av den totale verdensproduksjonen.

Kilder:

Forbes.com
Independent.co.uk
Oceanconservancy.org (PDF)
Pri.org


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar