Advokatforeningen: Ny norsk lov kan true rettsstaten

ny-lov-kan-true-rettsstaten

Advokatforeningen advarer mot forslag til en ny norsk lov som vil gi regjeringen utvidede fullmakter i krisesituasjoner. Loven gir hjemmel til å innføre nye lover og unntak fra annen lovgivning. Slike ekstraordinære muligheter kan benyttes ved kriser som naturkatastrofer, pandemier, eller terrorhandlinger. Den nye loven vil kunne gå ut over balansen mellom lovgivende og utøvende myndigheter ifølge Advokatforeningen. Lovforslaget vil gjelde alle samfunnsområder med unntak av helsesektoren. Utkastet kan i prinsippet omfatte reguleringen av hele det norske rettsvesen. Lovforslaget vil gi regjeringen generell og skjønnsmessig lovmyndighet. En slik lov vil kunne være fristende å misbruke i politisk øyemed. Advokatforeningen mener lovforslaget burde beskrive hvilke sektorer den vil omfatte. Slik at man kan oppnå en avgrensning av lovens virkeområder.

Kilde: Advokatforeningen


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

3 kommentarer til “Advokatforeningen: Ny norsk lov kan true rettsstaten”

 1. Ruth

  De kommer til å misbruke denne loven.så det bør ikke gå igjennom. De har vist hvor hensynsløse de er mot både folk og Grunnlov.så har ingen tro på at de vil forvalte ny lov noe bedre

  1. Ingjerd Martin

   Dette er skremmende, vi utvikler oss til diktatur!
   Hvordan kan man stoppe det? Ikke si «bruk stemmeretten» for det står alltid noen til å overta.Og ved valg er det så mye samarbeid at det spiller ikke noen rolle hva du velger!
   Og jeg er helt enig med Ruth, dette kommer til å bli misbrukt!,

 2. magne schille

  Hørest ut som the Patriot Act.

Legg igjen en kommentar