Google har 10.000 ansatte for å sensurere “kontroverielt innhold”

google-youtube-sensur-ytringsfrihet

Susan Wojcicki har vært administrerende direktør for YouTube siden februar 2014. Hun uttaler i et intervju med 60 minutes at Google har 10.000 ansatte som jobber med å fjerne såkalt “kontroversielt innhold”. Google har tidligere blitt kritisert for å fjerne en rekke nettsider slik som NaturalNews.com, et nettsted med fokus på helserelaterte nyheter.  Project Veritas har lekket opptak  av en Google-ansatt, med ansvar for søkefunksjoner og innhold, som  innrømmet planer om å påvirke utfallet av 2020-valget. Avsløringene førte til panikk hos de store sosiale selskapene som var rask med å fjerne reportasjen fra sine egne plattformer. Trump uttalte i 2018 at sosiale nettverk sin sensur av konservative sannsynligvis er ulovlig. Utrtykk som “falske nyheter” og “hatefulle ytringer” kan brukes som et argument for å sensurere uønskede innhold. Slik som nyheter som utfordrer et virkelighetsbilde skapt av et stadig mindre fritt media, under kontroll av noen få store mediekonsern. Det er en skremmende utvikling hvor de store teknologiselskapene fritt kan sensurere sine meningsmotstandere under dekke av “falske nyheter” og “hatefulle ytringer”.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

2 kommentarer til “Google har 10.000 ansatte for å sensurere “kontroverielt innhold””

  1. Erik Pirat

    Google har hjulpet Kina med å opprette sensur mot det kinesiske folket.

  2. Teddy Bjørn

    Bryt opp Google NÅ !!! Det er tilnærmet et monopol.

Legg igjen en kommentar