Vil øke bensinavgiften med fem kroner literen

mdg-rod-onsker-mer-avgifte-bil-diesel-bensin

Både Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Rødt foreslår i sine alternative budsjetter å øke bensinavgiften. MDG ønsker å øke den med hele fem kroner per liter. Rødt ønsker å øke CO2-avgiften med 50 prosent, noe som vil føre til 80 øre i økning per liter bensin. MDG vil putte  inntektene fra flyplassasjeravgiften i en “klimabelønningspott”. Rødts leder Bjørnar Moxnes ser for seg at folk skal få tilbakebetalt de økte klimaavgiftene i form av kontantutbetalinger.

Senterpartiet ønsker å senke avgiftene.
SP foreslår i sitt alternative budsjett å senke bensinavgiften med 15 øre og dieselavgiften med 35 øre. De mener avgiften slår usosialt ut og rammer de med lavest inntekt. SP ønsker å fjerne pisken for de som ikke har råd til elbil. SP vil etterhvert fase ut diesel og bensin som drivstoff til fordel for hydrogen og andre fornybare typer drivstoff.


Kilder:
ABC Nyheter
Klassekampen


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar