Kraftig økning i kontaktløs betaling

rfid-kortbetaling-trådløs-betaling-norske-nyheter-ny1

I løpet av fjordåret ble det utført 5,3 millioner kontaktløse betalinger i Norge. En kraftig økning fra to år før da det ble gjennomført 300.000.  Kontaktløs betaling vil si at du legger kortet inntil betalingsterminalen og du slipper å taste kode. Dette muliggjøres ved hjelp av såkalt RFID teknologi. Dette kalles nærfeltskommunikasjon, som er en form for trådløs teknologi som etablerer toveis kommunikasjon mellom to enheter når avstanden er mindre enn 4 cm. De siste to månedene har det vært en kraftig økning i slik bruk ifølge pressesjef Stein-Arne Tjore i Nets.

Enklere i bruk, men lettere å svindle
I Norge er øvre grense satt til 400 kroner kjøpet og maks 800 kroner dagen for kontaktløs betaling. En god grunn til å ha maksimalt beløp er at kortet er lettere å misbruke da man ikke trenger en PIN-kode for å gjennomføre kjøp. I tillegg til at informasjon kan overføres trådløst. Svindlerne trenger altså ikke stjele kortet ditt, det holder at de gjennomfører transaksjon trådløst, eller at de kopierer kortdata for senere bruk . Dermed kan en svindler senere handle for tusenvis av kroner på nettet med din kortinformasjon uten at du er klar over det.

Kilder:

ABC Nyheter
Wikipedia


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

One Thought to “Kraftig økning i kontaktløs betaling”

  1. Hege

    Helt vanvittig. Det burde ihvertfall være mulighet til å velge bankkort uten trådløs kommunikasjon!

Legg igjen en kommentar