Ønsker å stille Trump for riksrett

trump-riksrett-biden-ukraina

Demokratene med Nancy Pelosi  i spissen vil stille Trump for riksrett for angivelig å ha forsøkt å presse  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til å innlede korrupsjonsetterforskning mot sønnen til den demokratiske politikeren Joe Biden. Dette skal ha skjedd i en telefonsamtale mellom president Trump og Zelenskyj. Som svar har Det hvite hus offentliggjort utskrift av hele telefonsamtalen. Nancy Pelosi, som er ordførende styrer (speaker) av Representantenes hus, har lenge ytret ønsket om å stille Trump for riksrett. Hun uttaler at om ikke dette fungerer, så skal de alltids finne en annen mulighet for å få avsatt Trump. På tidspunktet hun fremmet forslag om riksrett innrømmer hun at hun ikke har sett på utskriften av telefonsamtalen som skal ligge til grunn for de alvorlige beskyldningene.

Biden truet Ukraina – Trump stilles for riksrett
Bakgrunnen for saken startet da Joe Biden var visepresident under Obama. Han truet da med å holde tilbake en milliard i lånegarantier til Ukraina om ikke statsadvokaten, som etterforsket selskapet sønnen mottok penger fra, ble avsatt. Sønnen til Biden mottok 50.000 dollar i måneden fra det korrupsjonssiktede selskapet. Statsadvokaten ble sparket og Joe Biden skryter av det hele senere (se video under). Biden har tidligere vært under kritikk for upassende oppførsel rundt unge jenter.

Nekter for å ha blitt presset. 
Ukrainas president nekter for å ha blitt presset av Trump. Hva mener du? Gjør opp din egen mening.  Les utskriften av telefonsamtalen mellom president Trump og Volodymyr Zelenskyj her.


Youtube har fått en dårlig vane med å slette opptak som går på tvers av deres egen agenda. Skulle noe mangle, skriv kommentar om det under og det vil bli linket til ny video.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar