Omstridt farmasi-gigant drukner i søksmål

bayer-monsanto-drukner-i-soksmaal-ny1

18.400 søksmål har så langt kommet inn mot Bayer med påstand om skadevirkninger forårsaket av glyfosat. Stoffet finnes i ugressmiddelet Roundup som også selges i Norge. Alle søksmål som har blitt behandlet i retten har vunnet frem. Dommerne har gitt saksøkerne medhold i at produkter med glyfosat kan ha gitt dem kreft. Bayer kjøpte opp den amerikanske kjemiprodusenten Monsanto, som har vært produsent av Roundup, for 63 milliarder dollar i fjor. Siden har selskapet druknet i en bølge av søksmål. I forrige uke ble et ektepar tilkjent 87 millioner dollar i erstatning.

Sendte ut blodpreparat infisert med hiv
På slutten av 1970-tallet og opp til 1985 ble Bayer’s cutter biologiske divisjon tatt i å produsere og sende ut usikre blodprodukter til blødere. Forurenset hemofili blodprodukter forårsaket at et stort antall blødere ble smittet med HIV og hepatitt C. Mange av disse produktene ble eksportert til Asia i tillegg til produktene som ble distribuert i USA. Det er estimert at 6.000 – 10.000 blødere har blitt infisert med HIV i USA.

Kilder:
Contaminated haemophilia blood products
The Cutter incident
Foreign Hemophiliacs’ Lawsuits in U.S. Against Makers of HIV-Infected Medicine
18.400 glyfosat-søksmål mot Bayer

Forum Prisonplanet diskusjon/ lenker 


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar