Har utbetalt 330 millioner i erstatning etter statlig anbefalt vaksinering

330 millioner-utbetalt-i-erstatning

En kvinnelig sykepleier har blitt tilkjent erstatning for å ha fått kronisk utmattelse syndrom (ME), etter å ha tatt den anbefalte Pandemrix vaksinen. Som tapende part må staten også betale saksomkostninger på 560.000 kroner. I 2009 anbefalte norske helsemyndigheter vaksinering mot såkalt svineinfluensa. Om lag 2,2 millioner nordmenn fulgte anbefalingen og vaksinerte seg.

Norsk pasientskadeerstatning har behandlet 722 klager mot Pandemrix vaksinen. Av disse har 121 saker fått utbetalt erstatning, mens 30 saker er under beregning. Totalt er det utbetalt 330 millioner så langt.

Pandemrix er en influensavaksine utviklet av det multinasjonale legemiddelkonsernet GlaxoSmithKline. Det ser ut til at legemiddelkonsernet ikke er ansvarlig for skader forårsaket av deres egne produkter. Norsk pasientskadeerstatning utbetaler erstatninger for skader på det norske folk, med innsamlet midler fra det norske folk. De fleste bivirkningene gjelder nevrologiske lidelser, der narkolepsi er den vanligste. En rekke studier har funnet sammenheng mellom Pandemrix-vaksinen og økt risiko for narkolepsi

Kilder:
ABCNyheter: Kvinne fikk ME etter Pandemrix-vaksine
ABCNyheter: Flere har fått narkolepsi etter pandemi-vaksinering


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

4 kommentarer til “Har utbetalt 330 millioner i erstatning etter statlig anbefalt vaksinering”

 1. Knut

  Mye penger. Synd GlaxoSmithKline og de andre multinasjonale legemiddelkonsernene ikke er ansvarlig for egne produkt. Da hadde de vel sørget for tryggere vaksiner. Så lenge staten betaler ut erstatninger og selskapene selv ikke er erstatningsansvarlig vil man ikke få tryggere produkter.

  1. Bets

   Har utbetalt 330 millioner i erstatning etter statlig anbefalt vaksinering

   Er det Norge? Mer info om den kvinnelig sykepleier hvem hun er og hvor hun bor?
   Mvh bets

 2. Det er i Norge ja. Her er fra Norsk Pasientskade erstatnings egne hjemmesider: Ti år med erstatninger etter vaksine mot svineinfluensa

 3. Teddy Bjørn

  Sakset fra ABCNyheter: Kvinnen jobbet som intensivsykepleier, men har ikke vært i arbeid siden tidlig i 2010. Senere samme år fikk hun diagnosen ME (kronisk utmattelsessyndrom).

  Hun fremmet krav til Norsk pasientskadeerstatning (NPE) om erstatning fra staten som følge av vaksinering med Pandemrix, som hun mener kan ha utløst hennes ME. Vaksinen tok hun i november 2009, i forbindelse med svineinfluensapandemien.

Legg igjen en kommentar