Nekter å være søppelplass for rike land – Sender søppelet tilbake

miljoskadelig-plast-sendes-til-fattige-land

Myndighetene i Filipinene og Malaysia har sett seg lei på at Vestlige land sender dem søppel de ikke vil håndtere selv. Søppelet inkluderer plastflasker, plastposer, aviser, brukte bleier med mer.

I april truet president Rodrigo Duterte at Filipinene villes sende søppel tilbake til Canada dersom de ikke hentet det. Nå har han gjort alvor av trusselen og sender 69 containere med tonnevis med søppel tilbake til Canada.

Hvert år sendes også hundretusenvis av tonn med plastsøppel til Malaysia. Nå har de også fått nok. Myndighetene har annonsert at 450 tonn skal sendes tilbake til Canada, Kina, Japan, Saudi-Arabia, Australia og USA.

Plast – Stort problem i Norge
Haugene med plast hos norske avfallsselskap vokser seg større og større. Spesielt plast som kommer fra plastbøtter, leker, plastkanner og lignende er et problem. Slik plast har ikke avfallstasjonene gode løsninger for, og må derfor sendes til energigjenvinning i Sundsvall eller i Trondheim.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

One Thought to “Nekter å være søppelplass for rike land – Sender søppelet tilbake”

  1. Per Brokk

    De skulle sendt alt søppelet rett i hagen til de ansvarlige politikerne!

Legg igjen en kommentar