Kuppforsøk i Venezuela? Situasjonen tilspisser seg

venezuela-demonstrasjon-kuppRed. | NY1.NO

Myndighetene i Venezuela hevder at de har stoppet et kuppforsøk i landet. Forsvarsminister Vladimir Padrino uttaler at et kuppforsøk «av middelmådig omfang» er blitt slått tilbake. Opposisjonsleder Juan Guaidó har på sin side erklært siste fase i å fjerne president Maduro.  I januar erklærte han seg som midlertidig president i Venezuela.  USA, Storbritannia, Sverige, Danmark og flere latinamerikanske stater har anerkjent Guaidó som Venezuelas rettmessige president. Situasjonen i landet har vært spent siden han tirsdag morgen la ut en video av seg selv omringet av soldater og pansrede kjøretøy på flybasen La Carlota på sosiale medier. Han nektet for at tirsdagens demonstrasjoner er en del av et kuppforsøk og beskriver handlingene som fredelige protester. Situasjonen er tilspisset og det ventes nye store demonstrasjoner i dag.

Video viser demonstranter i Venezuela som blir meid rett ned av et militært kjøretøy.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar