Vindkraft – En katastrofe for fuglelivet!

vindkraft-fugledod-miljo

Vindkraftverk: Enorme konstruksjoner som ruver høyt i naturen. De enorme bladene suser i en vanvittig hastighet gjennom luften og dreper store mengder fugler som ikke har mulighet til å komme seg unna. Hvor miljøvennlig er dette egentlig?

Omfattende fugledød
De 68 vindturbiner på Smøla i Møre og Romsdal gir stor grunn til bekymring. Etter 12 år med undersøkelser er det kartlagt store mengder døde fugler. Hele 90 havørner, to kongeørner, jakt- og vandrefalk, dvergfalk, samt flere tårnfalker har blitt drept i området. Flere enkeltbekkasiner og 200 liryper er også registrert døde.

Veien videre
Norges Vassdrag- og energidirektorat (NVE) ønsker å legge til rette for mer vindkraft. En avgjørelse som kanskje bør opp til ny vurdering? Videre utbygging av vindkraft i Norge virker uansvarlig med tanke på eventuell negativ påvirkningsgrad på fuglebestandene, ikke minst for fuglearter med lange trekkveier videre sørover, samt truete fuglearter.

Kilder:

itromso.no: 100 ørner drept på Smøla

Forskning.no: Farlige vindmøller for fugler


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “Vindkraft – En katastrofe for fuglelivet!”

  1. Preben

    Saken er den at om du ser på en vindturbin så ser det ikke ut som bladene beveger seg så raskt, men ytterste del av bladene beveger seg med en voldsom fart. Som kan komme overraskende på de fleste fugler.

Legg igjen en kommentar