NSB skifter navn til Vy – Prislapp: 280 millioner!

nsb-endrer-navn-til-by-ny1_no

NSB og Nettbuss endrer navn til Vy.  Samferdselsminister Jon Georg Dale må formelt godkjenne endringen, som kan komme til å koste hele 280 millioner kroner i løpet av fire års tid. Det nye navnet skal gjelde selskapets tog- og bussdrift i Norge og Sverige. Det er det norske byrået Snøhetta som har utviklet  navnet samt den visuelle profilen.

Senterpartiet: Misbruk av offentlige midler
Senterpartiet krever at samferdselsminister kommer til Stortinget for å gjøre rede for NSB sitt navnebytte. Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik uttaler til NRK at det er misbruk av offentlige midler og meningsløst at Norges Statsbaner (NSB) skal få nytt navn etter nesten 140 år.

Språkrådet ikke imponert
Språkrådet har anbefalt å beholde NSB siden navnet er godt innarbeidet og  er en del av den norske kulturarven. Språkrådet mener videre at staten har ansvar for å velge et navn som tydelig viser hva selskapet driver med.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar