Ny studie: Brokkoli i kostholdet kan motvirke utviklingen av leverkreft

brokkoli-hjelper-mot-leverkreft-ny1_noRed. | NY1.NO

Forskning har vist at å spise brokkoli tre til fem ganger i uken kan redusere risikoen for flere kreftformer.  Et kosthold med mye sukker og usunt fett er knyttet til utviklingen av fett-leversykdommen NAFLD (Non-alcoholic fatty liver disease), som kan føre til skrumplever og leverkreft. En ny studie viser midlertidig at brokkoli i kostholdet kan hjelpe til å beskytte, samt å motvirke utviklingen av NAFLD.

Spis mer vegetabilsk
Forskere har funnet ut at å spise vegetabilsk tre til fem ganger i uken kan redusere risikoen for mange typer kreft, inkludert bryst-, prostata- og kolonkreft. Nå har Forskere testet ut brokkoli på mus som ble gitt en diett med mye fett og sukker. Det viser seg at inntak av brokkoli både reduserer opptaket og øker utskillelsen av fett i leveren. Brokkoli så ikke ut til å gjøre forsøksdyrene tynnere, men hjalp leverfunksjonen, noe som gjorde de sunnere.

Kilder:
https://aces.illinois.edu: Study shows broccoli may offer protection against liver cancer
PreventCancer.news: broccoli sprouts found to prevent cancer and protect the brain from stroke damage
NaturalNews.com: New study confirms broccoli to be extremely effective at battling liver cancer


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar