Frykter nye strømmålere skal avsløre militære hemmeligheter

forsvaret-onsker-ikke-smart-maaler-ams

Forsvaret ønsker foreløpig ikke å ta i bruk de nye “smarte” strømmålerne. De frykter gradert informasjon skal komme på avveie. De nye såkalte “smarte” strømmålerne har fått mye kritikk siden de ble lansert. Kritikk som går på personvern, økonomi, helse og sikkerhet. Målerne kommuniserer via pulset mikrobølgestråling som har vist seg å være helseskadelig. I tillegg sendes all kommunikasjon trådløst slik at enhver med riktig kunnskap og utstyr kan hente ut informasjon som blir sendt. Til tross for at uavhengig forskning viser at å eksponere seg for mikrobølgestråling over tid er helseskadelig, blir målerne påtvunget det norske folk, ofte mot deres vilje. Ønsker man ikke måler blir man “straffet” med et gebyr, som ofte kan komme opp i flere tusen kroner. Nå sier altså forsvaret stopp.

Frykter fjernavstenging

Nå har Forsvarsbygg fått utsettelse til 2020. I mellomtiden ønsker de å utrede risiko med de nye strømmålerne grundigere. En grunn er frykt for at uvedkommende kan stenge av strømmen. En annen grunn er frykt for at noen skal kunne vurdere forsvarsevne til forskjellige sektorer.

Statsbygg også skeptiske
Statsbygg bekrefter at de ikke ønsker å installere de nye målerne i alle deres bygg. Likevel installeres de i 712 av 780 bygg. Statsbygg ønsker ikke å installere målere i 68 bygg grunnet sikkerhetshensyn. De ønsker ikke at uvedkommende skal ha informasjon om hvor mange som til enhver tid befinner seg i hvert enkelt bygg.

NVE: Forsvaret i særstilling
Guro Grøtterud i NVE uttaler til NRK at det finnes unntak. Folk generelt  må ha en gyldig legeattest eller attest fra en psykolog. Noe merkelig siden NVE har sendt ut skriv hvor de oppfordrer leger til IKKE å skrive ut slik attest. For Forsvarets del så må man vurdere hva som vil være akseptabel risiko. De står i en særstilling, sier hun. Dette til tross for at det finnet et økende antall vitnemål på at smartmålerne gjør folk syk. Man vil få dyrere strøm grunnet rushtidsavgift og kostnader knyttet til utrullingen,samt at norske strømkunder vil ende opp med regningen for budsjettoverskridelser i prosjektet. Flere norske kunder har allerede opplevd strømsjokk etter installering av såkalt “smart” strømmåler.

Kilde: NRK: Forsvaret frykter nye strømmålere


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar