27.000 “gule vester” demonstrerte i Frankrike tiende helg på rad

tiende-helg-paa-rad-gule-vester-demonstrerer-frankrikeRed. | NY1.NO

Tusenvis demonstrerte i Paris, Rennes og Lyon. Ifølge det franske innenriksdepartementet skal om lag 27.000 deltatt i demonstasjoner i Frankrike. Om informasjonen stemmer er det en kraftig nedgang fra helgen før, hvor det er estimert at 80.000 deltok.

Demonstrasjonene startet som en protest mot økte drivstoffavgifter. Mange av demonstrantene kommer fra landlige områder hvor de er avhengig av bil som transportmiddel. Demonstrasjonene vokste rask til en større bevegelse som inkluderer medlemmer av arbeids- og middelklassen som uttrykker frustrasjon over økte levekostnader. Mange har for høy inntekt for å kvalifisere for sosiale velferdsordninger, men for liten til å få endene til å møtes. Bevegelsen har ingen offisiell ledelse og har blitt organisert gjennom sosiale medier. De krever også at minimumslønnen skal heves.

72 prosent støtte hos befolkningen
Ifølge en undersøkelse i begynnelsen av desember i fjor, støtter 72 prosent av de spurte de “gule vestene” og deres krav. Det er verdt å merke seg at 82 prosent av de spurte er imot utøvelse av vold. Ifølge PressTV ble det satt inn 5.000 sikkerhetstyrker i Paris, og disse skal ha brukt voldelige taktikker mot demonstrantene som tåregass, vannkanoner og gummikuler. I byen Rennes skal to politifolk blitt skadet.

Kilder:
Hegnar.no Tusener i demonstrasjon i Frankrike
Npr.org Who Are France’s Yellow Vest Protesters, And What Do They Want?
Harris-interactive.fr

 


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “27.000 “gule vester” demonstrerte i Frankrike tiende helg på rad”

  1. K. Hamsun

    Lite mediaoppslag om de gule vestene til tross for store demonstrasjoner. Er som om media ønsker å legge lokk på saken!

Legg igjen en kommentar