Mistillitsforslag mot Theresa May etter Brexit-nederlag

theresa-may-stemt-ned-brexit-eu-tvang

Et flertall i det britiske underhuset stemte tirsdag ned Theresa Mays forslag til en brexit-avtale. Hun fikk som ventet ikke støtte i det britiske parlamentet tirsdag kveld. 432 parlamentsmedlemmer stemte mot forslaget hennes, mens 202 stemte for. Labour-leder Jeremy Corbyn sier at May bør akseptere at en «no deal»-brexit ikke er et alternativ. Han ønsker å stille mistillitsforslag mot dagens regjering, som vil bli diskutert i parlamentets underhus snarlig. Det blir i så fall det andre mistillitsforslaget på kort tid.

EU-president Donald Tusk hinter på Twitter om at dersom ingen vil ha en avtale, er kanskje den eneste positive løsningen å avlyse brexit. Han overser i så fall fullstendig den britiske folkeavstemningen  23. juni 2016, hvor et flertall av velgerne stemte for å forlate EU.

Kilder:

theguardian.com
Donald Tusk (Twitter)


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “Mistillitsforslag mot Theresa May etter Brexit-nederlag”

  1. […] dette faktum ble hun satt til å lede forhandlingene om å forlate Unionen. Det har tidligere blitt stilt mistillitsforslag mot Theresa May og hennes regjering. Nigel Farage har tidligere rettet sterk kritikk mot Theresa May sin […]

Legg igjen en kommentar