Theresa Mays Brexit – Et svik mot folkets vilje?

brexit-et-svik-mot-folkets-vilje

Mye tyder på at Theresa May ikke vil få flertall i Underhuset for sin Brexit-avtale. Avtalen var ment å sikre Storbritannia selvstendighet og uavhengighet fra EU. Ifølge Nigel Farage er dette ikke en avtale, men en kapitulasjon fra Storbritannias side. Under Theresa May sin avtale gir Storbritannia bort mellom 40 – 60 milliarder pund, tilsvarende 434 til 651 milliarder norske kroner etter dagens valutakurs. I tillegg mister Storbritannia kontroll over grensene sine og lovene vil bli låst innenfor EU-reglene uten mulighet for innflytelse over nye lover og vedtekter i EU. Med andre ord, noe av samme type avtale som Norge er underlagt i dag ved EØS-avtalen. Ukip-lederen betegner avtalen som “taxation without representation”. Om Storbritannia skulle godkjenne avtalen kan de heller ikke forlate den uten at EU godkjenner det.

“Et svik mot folkets vilje”
Nigel Farage betegner avtalen som den dårligste avtalen i historien, den gjør oss enda svakere som en nasjon, den oppløser vår uavhengighet og er et svik mot flertallet som stemte for å forlate EU i 2016. Theresa May, som støttet kampanjen for å bli i EU fra begynnelsen, følger modellen fra tidligere europeiske land, hvor stemmene til borgere har stemt mot EU enten blir ignorert eller overstyrt.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “Theresa Mays Brexit – Et svik mot folkets vilje?”

  1. […] Unionen. Det har tidligere blitt stilt mistillitsforslag mot Theresa May og hennes regjering. Nigel Farage har tidligere rettet sterk kritikk mot Theresa May sin håndtering av […]

Legg igjen en kommentar