Fjerner 350-kronersgrensen for avgiftsfri netthandel

fjerner-350-kroners-grensen-paa-netthandel-2020

Det er enighet mellom KrF og regjeringspartiene. Fra 2020 fjernes muligheten for momsfri netthandel fra utlandet. Fjerningen av grensen er beregnet å gi staten en merinntekt på 750 millioner kroner. Det betyr at handler du fra utlandet etter dette må du betale moms og fortolling, som kan utgjøre mer enn selve prisen på produkter med lav verdi. Den avgiftsfrie grensen på 350 kroner inkludert frakt ble innført i 2015, før dette var grensen 200 kroner uten frakt.

Må konkurrere på like vilkår
Fjerningen av den avgiftsfrie grensen betyr at utenlandske selskap fra 2020 stort sett må konkurrere på like vilkår som de norske nettbutikkene. “Konkurranse på like vilkår er helt nødvendig for å unngå et ras av tapte arbeidsplasser i handelsnæringen, der 380.000 mennesker jobber”, skriver Virke i en pressemelding. Videre skriver de at konkurransevridningen har kostet Norge tusenvis av arbeidsplasser. Store internasjonale selskaper har blitt rikere, mens Norge har fått mindre inntekter, som kunne blitt brukt på å styrke alt fra helse til veibygging. Nordmenns netthandel i utlandet i 2017 beløp seg til 22 milliarder kroner. Det kom hele 40 millioner småpakker til Posten, handlet av norske forbrukere på utenlandske nettsteder.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar