Saksøker Erna Solberg for grunnlovsbrudd

erna-solberg-saksokes-av-nei-til-eu

Nei til EU går nå til søksmål mot statsminister Erna Solberg. De mener staten, representert ved statsminister Erna Solberg, ikke behandlet Acer-saken i tråd med Grunnloven. I mars i år sa et alminnelig flertal i Stortinget ja til at Norge skulle tilknyttes EUs energibyrå Acer. Dermed ble Norge underlagt EUs regelverk for strøm og gass. Nei til EU ønsker at stortingsvedtaket fra mars i år skal bli kjent ugyldig.

Får støtte av en av Norges fremste spesialister på forvaltningsrett
Nei til EU får støtte fra jusprofessor Hans Petter Graver. Han er en av Norges fremste spesialister på forvaltningsrett og EØS. Han mener at stortingsvedtaket bryter med grunnloven. Det skulle vært vedtatt i medhold av Grunnlovens paragraf 115, og ikke som et vanlig stortingsvedtak. Paragrafen krever tre firedels flertall på Stortinget i saker som innebærer en myndighetsoverføring, eller suverenitetsavståelse. Dette ble ikke gjort. På Nei til EU sine nettsider står det: Avståelsen av suverenitet til EU i sak etter sak, nå sist til EUs energibyrå ACER, er grunnlovsstridig. Kampen for suverenitet er ikke over. Nei til EU vil nå fremme søksmål mot staten, representert ved statsminister Erna Solberg. ACER-saken ble ikke behandlet i tråd med Grunnloven som den suverenitetsavståelsen dette er. Vedtaket fulgte ikke Grunnlovens § 115.

Kilder:
Nei til EU: Nei til EU går nå til søksmål mot statsminister Erna Solberg
TV2: Mener Stortingets vedtak om ACER er ugyldig


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

2 kommentarer til “Saksøker Erna Solberg for grunnlovsbrudd”

 1. magne schille

  Hva tok så lang tid? Skulle ikke samme skjedd når EØS avtaler blev signert/vedtatt?

 2. Trond

  Erik By sa det !
  Nå må politikerene skjønne at de er for oss! Ikke vi for dem!
  De har blitt en helt egen elite her i Norge !
  Og de tenker ikke på landes beste!!
  Lands svik het det under krigen!
  EU/ EØS hete det nå!

Legg igjen en kommentar