Norsk varehandel sliter – Fortsatt økning i antall konkurser

nedgang-i-varehandel-konkurser-norgeRed. | NY1.NO

Ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at antall konkurser i Norge fortsetter å øke. I tredje kvartal i år var det totalt 1.076 nye konkurser, en økning på 13 prosent fra i fjor. 818 av disse er såkalte foretakkonkurser, mens 258 er konkurser i enkeltmannsforetak. Andre kvartal i år var det 1.361 antall konkurser, en økning på 21 prosent fra samme kvartal i 2017.

Varehandelen sliter
Spesielt varehandelen sliter tungt. I varehandelbransjen alene var det 224 konkurser i tredje kvartal. Blant konkurser som trekkes frem er Enklere liv og blomsterbutikk-kjeden til TV 2-profil Finn Schøll. Kjeden hadde tolv butikker ved utgangen av 2016. Motekongen Ørnulf Høyer spår nedlegging og opphørssalg i klesbransjen. – Vi merker at det er tøffere tider. Det gjelder for oss også, og mange vil forsvinne og legge ned, uttaler han til nettavisen. Motekjeden Høyer er en av Norges største innen luksussegmentet med hele 26 butikker og mer enn 300 ansatte. I oktober gikk kleskjeden PM Retail konkurs og flere andre kjeder sliter med økonomien.

Kilder:
E24: Konkursbølgen fortsatte i tredje kvartal
Nettavisen: Spår nedlegging og opphørssalg


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar