Dømt til å betale bot for å ha sagt at profeten Muhammed var pedofil

domt-til-bot-for-a-ha-fornarmet-islamRed. | NY1.NO

i 2009 hold en kvinne foredrag i Østerrike med tittelen “Grunnleggende informasjon om islam”. Seminaret ble holdt i regi av Frihetspartiet. I foredragene beskrev kvinnen hvordan profeten Muhammed giftet seg med en seks år gammel jente, hvor de hadde samleie da jenten var ni år gammel. Hun stilte da spørsmålet om ikke det at en 56 år gammel mann gifter seg med en seks år gammel jente, kan kalles for pedofili? For sine uttalelser ble hun idømt 480 euro i bot, tilsvarende rundt 4.500,- kroner, noe hun nektet å godta.

Rett til ytringsfrihet?
Saken ble dermed sendt videre til Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg, hvor dommen nå har blitt opprettholdt. Kvinnen får ikke medhold i at uttalelsene er dekket under artikkel 10, om retten til ytringsfrihet. Hun mener at domstolene ikke har adressert substansen i uttalelsene hennes, som hun mener er basert på fakta. Retten mener at kvinnens uttalelser var i stand til å vekke “berettiget forargelse”. Retten mener videre at påstandene til kvinnen er delvis basert på usanne fakta og feiler i å informere om den historiske bakgrunnen. Hva retten mener er usanne fakta er ikke spesifisert i pressemeldingen fra dommen. Pressemelding fra dommen kan du lese her (PDF).

Islam net gleder seg
Fahad Qureshi, leder i den muslimske organisasjonen Islamnet.no, uttaler til NRK at han ser på dommen i Strasbourg som en stor seier. Han mener dommen er en seier for menneskeverdet fordi det ikke er greit å håne og trakassere andre mennesker, eller deres “religiøse følelser”. Han mener videre at dommen viser at menneskerettsdomstolen tar ansvar for å holde seg innenfor retningslinjene det internasjonale samfunnet setter for ytringsfriheten. Islamnet har tidligere kommet under sterk kritikk etter at en video fra et av deres møter ble offentliggjort. Opptaket viser holdningene til de fremmøte ved håndsopprekking. Her pekes det på at kritikken fra media mot at deres foredragsholdere meninger er ekstreme, ikke er riktig, siden dette er holdninger “alle muslimer har”. I salen blir det spurt hvor mange som er enig i at menn og kvinner skal sitte separat? Tilnærmet alle i salen rekker opp hendene. Hvor mange av dere er enige i at avstraffelsene beskrevet i Koranen, om det er død, eller steining for utroskap, uansett hva det er, om det er fra Allah, eller hans budbringere, at det er den beste mulige avstraffelsen for menneskeheten? Tilnærmet alle rekker igjen opp hendene. Se video under og bedøm selv. Hva mener du? Kommenter gjerne.

Kilder:
NRK: Islam Net gleder seg over dom i Strasbourg
Pressemelding dom Strasbourg (PDF)


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

2 kommentarer til “Dømt til å betale bot for å ha sagt at profeten Muhammed var pedofil”

  1. Roger Olsen

    Helt tragisk!

  2. Klaus

    Pedofeten mener du vel ?

Legg igjen en kommentar