Frigitte e-poster viser NATO bombet Libya for olje, gull og makt

Bombet Libya for olje, gull og makt

Til tross for at FNs sikkerhetsråds resolusjon fra 1973 ble brukt for å gå til krig mot Libya med argumentet om å beskytte sivile, viser innhold av frigitte, tidligere klassifiserte, e-poster at helt andre motiver lå bak. I en av de over 3000 frigitte e-postene fra Hillary Clinton kommer det frem at vestlige nasjoner brukte NATO som et verktøy for å kvitte seg med den libyske lederen Muammar al-Gaddafi. Dokumentet viser at det fransk-ledede Nato initiativet i Libya ble drevet frem av et ønske om tilgang til den libyske oljen, samt å undergrave Gaddafi sin langsiktige plan om å erstatte Frankrike som den dominerende makten i de fransktalende regionene i Afrika. Mest forbløffende er den delen som beskriver den enorme trusselen Gaddafis gull- og sølvreserve ble ansett å utgjøre mot den franske valutaen i disse områdene. Gaddafis gull- og sølvreserver var beregnet til omtrent 143 tonn gull og tilsvarende mengde sølv.

Frankrikes plan
Ifølge personer nær den franske presidenten Nicolas Sarkozy bestod Frankrikes plan av fem punkter. 1. Et ønske om å få en større andel av Libya sin oljeproduksjon. 2. Øke fransk innflytelse i Nord-Afrika. 3. Forbedre den politiske situasjonen internt i Frankrike. 4. Gi det franske militæret en mulighet til å gjenopprette sin posisjon i verden. 5. Hindre Gaddafis langsiktige planer om å erstatte Frankrike som den dominerende kraften i de
fransktalende delene av Afrika.

NATOs “fredsbomber”
NATOs bombing av Libya var ikke for å beskytte folket, men i stedet var å hindre Gaddafi sitt forsøk på å skape en gull-støttet afrikansk valuta som kunne konkurrere med det vestlige sentralbank monopolet. Dokumentene indikerer at når fransk etterretning ble oppmerksom på det libyske initiativet for å skape en valuta, støttet opp av gull, ble det besluttet å undergrave planen gjennom militære midler, til slutt med NATO-alliansen bombing av Libya.

Slettet 30.000 e-poster
Hillary har tidligere innrømmet å ha slettet omtrent 30.000 e-poster. Clinton har karakterisert e-postene som av personlig natur og at hun ikke hadde noen grunn til å lagre dem. Clinton sa at hun “valgte å ikke beholde meldingene”, og sa at hun forventet at folk ville forstå hennes behov for “personvern”. Man kan bare spørre seg, hva var i de 30.000 e-postene Hillary slettet?

Kilder:
foia.state.gov: H: FRANCE’S CLIENT & Q’S GOLD. SID. C05779612 PDF
foia.state.gov Secretary Clinton Email Collections
Businessinsider: why-did-hillary-clinton-delete-about-30000-emails


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

2 kommentarer til “Frigitte e-poster viser NATO bombet Libya for olje, gull og makt”

  1. Sverre Næss

    SP-politikk på sitt mest våsete og det skal noe til.

Legg igjen en kommentar