Sp åpner for å oppheve fylkessammenslåinger

Sp ønsker å oppheve fylkessammenslåinger

Partileder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, og parlamentarisk leder, Marit Arnstad foreslår at regionreformen oppheves. De mener avtalen mellom regjeringen og KrF om forslag til oppgavefordeling til de nye regionene er så svakt at ingen fylker behøver å slå seg sammen. Vedum mener det er elendig politisk håndverk fra regjeringen, som har blitt et prestisjeprosjekt man forsøker å tvinge gjennom, mot den lokale viljen. Alle de berørte fylkene har sagt nei til sammenslåing. I Finnmark er det spesielt sterk motstand mot å bli sammenslått med Troms.

Får støtte av SV
Sp får støtte av SV, som savner et forslag om å oppløse alle tvangsvedtakene. Hvis Sp ikke fremmer det, vil SV gjøre det. Prinsippet må være at Norge ikke skal omorganiseres med tvang og da det må gjelde alle fylkene som er tvangssammenslått, uttaler SVs Karin Andersen til NTB. Sammenslåingene vil sannsynligvis uansett bli trumfet gjennom, etter at de tre borgerlige regjeringspartiene nylig fikk med seg KrF og dermed sikret flertall i Stortinget for reformen.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar