Kveler ytringsfriheten?

sensur-google-disqus-apple-facebook-spotifyRed. | NY1.NO

Den siste tiden har vi sett en skremmende utvikling når det kommer til de store teknologiselskapene sensurering av meningsmotstandere. Listen over avstengte og sensurerte YouTube-kanaler øker raskt. Mange populære kanaler har blitt utestengt fra plattformen. Nylig ble The Alex Jones show og InfoWars sensurert i noe som virker som et koordinert angrep fra alle de store teknologigigantene. I løpet av noen få timer fjernet Apple, YouTube, Facebook og Spotify, kanaler og podcaster av Alex Jones. Siden da har LinkedIn, Mailchimp, Pinterest og Stitcher også fjernet eller avsluttet Jones ‘og Infowars’ kontoer.[2]

72 prosent tror sosial medier sensurer
En nylig undersøkelse viser at hele 72 prosent tror det er sannsynlig eller veldig sannsynlig at sosiale medier driver aktiv sensur av politiske meninger.[1] Alphabet som eier Google og YouTube er et gigantisk selskap, og man skulle tro selskapet ble drevet med overskudd som et viktig hovedmål, og at slik sensur er selvødeleggende, siden de sletter mange populære kanaler. Noen av disse hadde store følgeskarer på mellom 100 000 og 500 000 (eller mer), som kan koste YouTube-penger på kort sikt. Det vil tilsi at det sannsynligvis ligger andre motiver bak. Skaperne bak disse kanalene har gjerne brukt årevis på å bygge opp et stort publikum og slik hjulpet YouTube med å vokse ved å skape og gi innhold til plattformen.

Vil Facebook bli Internet neste Myspace?
For litt over 10 år siden var Myspace en svært populær plattform. Nettstedet ble opprettet i 2003 og vokste i løpet av de neste fem årene til å bli et av de mest populære nettsamfunn på internett. I 2006 ble nettsamfunnet kjøpt opp av Rupert Murdochs medieselskap News Corporation for hele 580 millioner dollar, noe som tilsvarer over 4,4 milliarder kroner etter dagens valutakurs. Myspace var lenge verdens største nettsamfunn, inntil de i 2008 ble forbigått av Facebook. Nå er spørsmålet om Facebook, YouTube og andre kanaler som driver aktiv sensur vil gå under ettersom brukerne forlater plattformene til fordel for nye åpne og usensurerte alternativer.

[1] pewresearch.org (PDF)
[2] InfoWars list-platforms-that-have-banned-infowars-and-alex-jones


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “Kveler ytringsfriheten?”

  1. DD

    Det er nokså viktig at folk lager seg alternative kontoer på de nye sosiale mediaene og video platformene som har dukket opp.

    Vi har jo nye videoplatformer som http://d.tube, , http://bitchute.com, http://minds.com og ikke minst http://real.video som er min favoritt.

    Altennative sosiale media platformer som http://minds.com, http://dumpsterdiving.no og steemit.com.

    Man trenger jo ikke si opp sine nåværende kontoer på FB og YT. Men det er viktig å lage kontoer andre steder og gradvis mygge seg opp nye kretser så man har noe å falle tilbake på når de banner en fra de man er vant til å bruke. Det er en illusjon at der ikke finnes gode alternativer allerede.

Legg igjen en kommentar