Krever gransking av Saudi-Arabias flyangrep mot skolebuss

krever-gransking-saudi-arabia-flyangrep-jemen-skolebussRed. | NY1.NO

Saudiske krigsfly angrep en skolebuss i Nord-Jemen på torsdag, og traff bussen akkurat da den passerte gjennom en overfylt markedsplass. Minst 50 sivile ble drept i angrepet, hvorav 29 av de skolebarn, 77 andre ble skadet. Ifølge Røde Kors er de fleste av de drepte barn under 10 år. Reportere på stedet uttrykker forundring over at bussen ble angrepet siden det ikke finnes militære installasjoner i nærheten av markedet. FNs generalsekretær António Guterres krever umiddelbar gransking, det samme gjør USA som selger våpen til Saudi-Arabia.

Brukes våpen produsert i Vesten til å drepe sivile, inkludert barn?
Hvorvidt våpen fra vestlige land var involvert i angrepet er foreløpig ukjent. Det er fullt mulig at våpen produsert hos Raufoss har vært brukt til å drepe barn i den inhumane krigen Saudi-Arabia fører mot Jemen. Det kan skje til tross for at norske myndigheter har lagt ned forbud mot salg av denne typen våpen til diktaturet. Våpenfabrikken omgår reglene ved å sende produserte deler til raketten til Tyskland hvor de blir satt sammen og videresolgt til Saudi-Arabia. Det er hovedsaklig rakettmotorene som blir laget på Raufoss våpenfabrikk.

Kilder:
Antiwar.com: saudi-airstrike-on-yemen-school-bus-kill-at-least-50-mostly-children
VG.no: slik-tjener-norge-paa-missilsalg-til-saudi-arabia-tross-forbud
vox.com: yemen-airstrikes-saudi-arabia-coalition-pentagon


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar