Nytt gjennombrudd gir håp i kampen mot kreft

gjennombrudd-kreftforskning-telemorease

Forskere har utviklet et kunstig protein som ser ut til å blokkere 9 av 10 kreftformer. Forskere ved Harry Perkins Institute of Medical Research i Perth i Australia har funnet en metode som blokkerer den ukontrollerte veksten som skjer i de fleste krefttyper. De har utviklet et kunstig protein som legger seg om enden av kromosomer i kreftceller, og hindrer videre ukontrollert celledeling. Oppdagelsen beskrives som et viktig gjennombrudd innen kreftforskning.

I enden av alle kromosomer i cellene er det små forlengelser som heter telomerer som er bunter av DNA. I normale celler blir telomerene kortere hver gang cellen deler seg. Etterhvert dør cellen. Kreftceller unngår en slik død ved å produsere et enzym som heter telemorase som forlengder enden på kromosomene. Om lag 9 av 10 kreftceller produserer slik telemorase. Dermed kan det nye kunstige proteinet blokkere for telemorasen, kreftcellene forvandles dermed til vanlige celler. Metoden er effektiv mot mange krefttyper, men ikk bryst- og lungekreft som ikke produserer telemorase. Håpet er at metoden kan testet på mennesker innen fem år.

Kilde (forskningsartikkel): Nature.com: Modular ssDNA binding and inhibition of telomerase activity by designer PPR proteins


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “Nytt gjennombrudd gir håp i kampen mot kreft”

 1. MortenB

  En liste med navn :

  Royal Rymond Rife
  Dr. Ryke Geerd Hamer
  Otto Warburg
  Max Gerson
  Rick Simpson
  Manuel Guzmán
  Dr. Tullio Simoncini
  Dr. William F. Koch
  Dr. Eugene Blass
  Dr. Leonard Coldwell
  Harry Hoxey
  Dr. Linus Pauling
  Eller Gaston Naessens
  George Lakhovsky
  Wilhelm Reich

  Hva har disse til felles ?

Legg igjen en kommentar