Telenor ilagt 788 millioner i bot for grovt brudd på konkurranseloven

telenor-ilagt-bot-konkurransetilsynet

Konkurransetilsynet mener Telenor har misbrukt sin markedsmakt ved å forhindre et tredje mobilnett å bli utbygd og ilegger de 788 millioner i overtredelsegebyr. Telenor på sin side mener de ikke har gjort noe galt. Tilsynet mener å ha bevist at Telenor har misbrukt sin dominerende stilling i mobilmarkedet til å legge hindringer i veien for utbygging av et tredje mobilnett i Norge. Avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet sier det er et alvorlig brudd på konkurranseloven når dominerende aktører hindrer konkurrenter i å etablere seg.

Bakgrunnen for saken var at Network Norway og Tele2 skulle bygge et tredje mobilnett i Norge i 2007. Telenor forpliktet til å gi disse aktørene tilgang til Telenors nett i utbyggingsperioden. I 2010 forandret Telenor vilkårene slik at videre utvikling ble mindre lønnsomt for Network Norway. Telenor innførte blant annet en avgift som økte med antall kunder. Konkurransetilsynet har funnet at Telenor bevisst utformet vilkårene i avtalen for å stanse videre investeringer i det tredje nettet.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “Telenor ilagt 788 millioner i bot for grovt brudd på konkurranseloven”

  1. DD

    Og hvem får den regningen? Telenor Kundene såklart. MAO staten har robbet Telenorkundene for nesten en milliard ekstra i skatt? Skal vel investeres i mer krig mot land som aldrig har angrepet Norge det vel da? Eller i mer pengegaver til Hillarys Hvitvaskingsfond og Sauros? Eller i direkteoverføringer til Glaxo Smith Kline? Eller bare direkte bankoverføringer til Bilderberger Politikere? Power corrupts and dictatorial power corrupts absolutely…

Legg igjen en kommentar