Glem lading – Nå kommer de soldrevne bilene

soldrevne-biler-er-her-sion-Nyhetskanal1-ny1_noRed. | NY1.NO

De to største grunnene til at nordmenn lar være å kjøpe elbil er rekkevidde og tilgang på lading. Nå er verden kommet et skritt i riktig retning med å løse problemet med lading. Den tyske bilprodusenten Sono Motors har utviklet elbilen Sion, som i tillegg til batteri er dekket av 330 solpaneler som skal gi omtrent 30 km med ekstra rekkevidde per dag.

Selv om elbil salget i Norge har økt kraftig den siste tiden, går det ikke raskt nok om Norge skal nå målet om at alle nybilsalg skal ha null utslipp fra 2025. Det er et problem det tyske selskapet Sono Motors kan være med å løse med elbilen Sion. Bilen skal ha en rekkevidde på 250 km. Produsenten opplyser at dette er reell rekkevidde. Effekten er på 80 kW, som tilsvarer 107 hestekrefter og den er forventet å være på veien i 2019. Energien fra de 330 solpanelene på Sion kan enten brukes direkte til å drive bilen framover eller til å lade batteriene.

Mens en vanlig elbil må lades når batteriene er tomme, kan en soldrevet bil i teorien kjøre ganske langt på energi fra solcellene. Sono Motors hevder Sion kan kjøre 30 km om dagen selv om batteriene er tomme. Selve bilen vil koste omtrent 150.000 kroner i Tyskland. Man kan velge å leie eller kjøpe batteriene som kommer til å koste ca. 38.000 kroner.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar