Tusenvis i protest etter arrestasjon av aktivist i England – Media sensurert

tommy-robinson-aktivist-arrester-England-islam-voldtektRed. | NY1.NO

Lørdag ble den britiske aktivisten Tommy Robinson, arrestert  utenfor Canterbury Crown Court der han rapporterte om en rettssak hvor  flere er tiltalt for organisert kidnapping og voldtekt av barn . Robinson ble anholdt av politiet og fikk en ekspresskjennelse på 13 måneders fengsel for «forakt for retten». Tommy Robinson er kjent for å kritisere de ekstremistiske delene av Islam. Han har skrevet flere bøker og jobber nå som uavhengig journalist.

Leeds Crown Court har utstedt et britisk medieforbud etter arrestasjonen.  Til tross for munnkurv rapporterer nå amerikanske medier om den oppsiktsvekkende saken. Det er stor sannsynlighet for at Robinson vil dø i fengsel gitt tidligere drapstrusler mot den frittalende journalisten. Kilder med kunnskap om saken har uttalt seg på betingelse av anonymitet på grunn av frykt for at de også skal bli arrestert. De har fortalt til Fox News at Robinson sin advokat har varslet, med tanke på tilstedeværelsen av muslimske gjengmedlemmer i fengsel, at en 13-måneders soning er å regne som en dødsdom.

 

Oppdatering: Flere artikler om saken er nå blitt fjernet på grunn av det såkalte “medieforbudet”. I praksis blir nå britisk presse  sensurert av rettsystemet.

Tommy Robinson blir arrestert når han står utenfor rettslokalet

Massiv demonstasjon – Britisk presse har fått rettsordre om ikke å rapportere om saken


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar