87 prosent mot sammenslåing av Troms og Finnmark!

Tvangssammenslåing av Finnmark og Troms

Hele 87 prosent av finnmarkingene stemte nei til sammenslåing med Troms i folkeavstemningen forrige uke. Fylkesordfører Ragnhild Vassvik la fram resultatet av folkeavstemningen om sammenslåingen mellom Finnmark og Troms på fylkeshuset i Vadsø. Hun er fornøyd med resultatet og fastslår at 87 prosent er massivt. Hun mener folkeavstemningen er historisk og er spesielt kritisk til opposisjonspartienes, samt Høyres forsøk på å spre negativitet om folkeavstemningen. Dette sier hun skaper skjær i sjøen der mange har forsøkt å de-legitimere finnmarkingenes mulighet til å si sin mening om en sak som i aller høyeste grad berører dem.

Valgdeltakelsen var på 58 prosent, og i 14 av 19 kommuner stemte over 90 prosent nei. Nå er det mange som håper at Stortinget vil skrinlegge planene om sammenslåing. De bør ikke få for høye forhåpninger for statsminister Erna Solberg har allerede sagt hun kommer til å nekte å innrette seg etter folkeviljen. Hun har tidligere forsikrer at folkeavstemningen om sammenslåing av Finnmark og Troms ikke vil ha noen reell effekt.

 


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “87 prosent mot sammenslåing av Troms og Finnmark!”

  1. […] en slik maktsentralisering, den sier at Riket skal være inndelt i 19 valgdistrikt. Til tross for at 87 prosent har stemt i folkeavstemning mot å slå sammen Troms og Finnmark, har statsminister Erna Solberg  uttalt at folkeavstemningen om sammenslåing av Finnmark og Troms […]

Legg igjen en kommentar