NRK-lisensen økes til 3.054 kr – 88 prosent ønsker den fjernet

88prosent-onsker-fjerne-NRK-lisens

NRK ber om at lisensen økes til 3054 kroner i 2019. Om forslaget går gjennom vil hver husstand betale 3054 kroner i lisens neste år, inkludert mva på 12 prosent. I en måling utført av nettavisen sier hele 88 prosent at de mener NRK-avgiften bør fjernes. 4 prosent mener den kan økes og 9 prosent mener den kan stå på samme nivå som før.

En komite bestående av politikere fra Høyre, Frp, Krf og Arbeiderpartiet har kommer frem til at lisensmodellen skal forandres og bli finansiert av en såkalt medieavgift, som enten skal bli per husstand eller person, og skal bli påtvunget over skatteseddelen. Alt dette til tross for at NRK tidligere har blitt tatt i å spre falske nyheter og at 88 prosent ønsker å fjerne avgiften. Det er tre prosent opp fra august 2017 hvor 85 prosent ønsket fjerne avgiften.. Det virker ikke som politikerne respekterer folkeviljen.

Share This:

Related posts

Leave a Comment