NRK-lisensen økes til 3.054 kr – 88 prosent ønsker den fjernet

88prosent-onsker-fjerne-NRK-lisens

NRK ber om at lisensen økes til 3054 kroner i 2019. Om forslaget går gjennom vil hver husstand betale 3054 kroner i lisens neste år, inkludert mva på 12 prosent. I en måling utført av nettavisen sier hele 88 prosent at de mener NRK-avgiften bør fjernes. 4 prosent mener den kan økes og 9 prosent mener den kan stå på samme nivå som før.

En komite bestående av politikere fra Høyre, Frp, Krf og Arbeiderpartiet har kommer frem til at lisensmodellen skal forandres og bli finansiert av en såkalt medieavgift, som enten skal bli per husstand eller person, og skal bli påtvunget over skatteseddelen. Alt dette til tross for at NRK tidligere har blitt tatt i å spre falske nyheter og at 88 prosent ønsker å fjerne avgiften. Det er tre prosent opp fra august 2017 hvor 85 prosent ønsket fjerne avgiften.. Det virker ikke som politikerne respekterer folkeviljen.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

2 kommentarer til “NRK-lisensen økes til 3.054 kr – 88 prosent ønsker den fjernet”

 1. Hva er kvalifikasjonen til personen som driver denne siden? Én meningsmåling i én nettavis gjenspeiler ikke “folkeviljen”, det vet da alle med minimum av kunnskap i statistikk og kritisk tenking. Meningsmålinger i aviser er uformelle, og gjenspeiler bare hva leserne som stemmer mener. Pluss at de for den saks skyld ikke har noen sperrer mot at folk kan stemme flere ganger. Så må du ta høyde for at Nettavisen leses av en bestemt del av befolkningen (midtre-ytre høyre) og dermed ikke representerer befolkningen som helhet. Når du samler inn statistikk er det viktig å gå så bredt ut som mulig så du får med en så stor som mulig del av samfunnet, på tvers av kjønn, inntekt, bosteder, og så videre.

  Det er også veldig uproffesjonelt at du legger ut en skjermdump av en meningsmåling uten å oppgi kilde. Kjente igjen Nettavisen sitt design, men ikke alle ville gjort det.

  “Folkeviljen” er så vidt jeg vet fornøyde med at NRK får statlige midler og dermed kan levere ting som nyheter og programmer på samisk og tegnspråk, dokumentarer, og mer “seriøse” og viktige programmer enn Paradise Hotel, Nattpatruljen og andre programmer som kan være reklamefinansierte. Døve som gruppe i Norge er ikke stor nok til at en privat kanal kunne hatt nyheter for døve uten å gå med tap, for eksempel.

  Du må også se på hvor sannferdige nyhetsmedier er over tid, ikke bare peke på én feil og si “hah! Nå tok vi dere i fake news og kan gi blaffen i alt dere sier fra nå av!”. Det skjønner du da selv at blir ganske barnslig, og jeg merker meg at tilhengere av “alternative medier” (og -fakta) aldri holder sider som Document, Resett, HRS eller Breitbart til samme standard.

  Har óg en følelse av at denne kommentaren aldri vil bli lagt ut.

  1. Fjell

   Du vart sur no, Øyvind. – Ansatt i kulturmarxistkanalen NRK selv?

Legg igjen en kommentar