Starten på en ny verdenskrig? USA, Storbritannia og Frankrike har angrepet Syria

donald-trump-starte-ww3-verdenskrig222Red. | NY1.NO

USA, Storbritannia og Frankrike har gått til angrep på militære og sivile mål i Syria med missiler. Angrepet er en grov krenkelse av FN-pakten og viser at landene ikke respekterer internasjonal lov. Russland har på forhånd advart at de kommer til å slå tilbake.

USA hevder at de har angrepet anlegg som har tilknytning til Syrias program for kjemiske våpen. Det er så langt ikke fremlagt noen bevis for at Syria har brukt kjemiske våpen. Det er derimot fremkommet video hvor de såkalte White Helmets fabrikkerer bevis. USA, Storbritannia og Frankrike har ikke ventet på at de internasjonale observatørene som nå er i Syria kan komme frem til en konklusjon.

Washington sitt angrep er “en aggresjon mot en suveren stat som ligger i forkant av kampen mot terrorisme,” uttalte president Putin, som understreket at de multinasjonale angrepene ikke har blitt godkjent av FNs sikkerhetsråd, og utført “i strid med FNs charter og prinsipper for folkeretten.”

Det russiske forsvarsdepartementet har uttalt at de fleste missiler som ble har blitt skutt ned av luftforsvaret på vei til sine mål. Ifølge det russiske forsvarsdepartementet har Syria skutt ned de vestlige rakettene med luftforsvarssystemer laget i Sovjetunionen for over 30 år siden.

(saken oppdateres)

Kilder: kremlin.ru


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar