Brukte 65.000 kroner per innbygger på “helse” i 2017

brukte-65000-per-innbygger-helse-norge-2017

Foreløpige anslag viser at de totale løpende helseutgiftene utgjorde 342 milliarder i 2017. Det utgjør rundt 65.000 kroner per innbygger. Helseutgiftene utgjorde dermed 10,4 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP) i fjor. I Norge er den største delen av helsetjenestene produsert av offentlig sektor. Omtrent halvparten av Norges helseutgifter er knyttet til medisinsk behandling og rehabilitering som omfatter behandling på sykehus, legetjenester, tannlegetjenester med mer.

Om lag 28 prosent av Norges totale helseutgifter ble brukt på helserelaterte pleie- og omsorgstjenester, hovedsakelig bestående av sykehjemtjenester og hjemmesykepleie i 2017. De andre nordiske landene, samt Nederland bruker også en stor andel på disse helsetjenestene. Om lag 11 prosent av Norges totale helseutgifter brukes på legemidler og medisinsk utstyr.

Kilde: Statistisk Sentralbyrå


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

2 kommentarer til “Brukte 65.000 kroner per innbygger på “helse” i 2017”

 1. MortenB

  Jeg må bare beklage men en slik overskrift finner jeg litt provoserende. Vi bruker IKKE 65.000 pr. innbygger på helse, men på å forsøke å reparere kroppen etter år der folk drite i kostholdet, kaster i seg usunn mat full-lastet med giftige E-stoff, sprøytemiddelrester og GMO. Det står i Bibelen “Din mat skal være din medisin”, tydeligvis har ikke en gang kristne kommet det det sitatet.. Folk må begynne å skjønne at alt de spiser blir til koppens celler.
  Nesten alle E-stoff gir inflammasjon i et eller flere av kroppens organer, og hva skjer da ? – virus og bakterier kan med letthet finne seg et bosted i et organ, som for dem er perfekt, det er jo her kroppen lagrer næringen. Mange E-stoffer reagerer med andre ting og blir noe mye verre, E211 (Natriumbezoat) reagerer for eksempel med C-vitamin i magen og blir til Benzen, det mest giftige kjente stoff.
  Rester av sprøytemidler dreper den naturlige bakteriebalansen i tarmen og skaper skadelige bakterier. Hvor mange vet at i Norge er det ikke tillat å selge GMO, men som ingrediens i ferdigmat er det tillatt ?? Og at Idun har dispensasjon fra loven for å kunne selge gjær med GMO ?
  Jeg kjenner mange som spiser blodfortynnende og samtidig ikke bruker ekte smør på skiva (som forøvrig er bakt av Opus 25, ikke så mye korn) men istedet bruker ultra-hydraulisert light margarin, som gir tykt blod !! og som skader kroppen og hjertet! Alt etter råd fra legen, noen som visste at leger utdannet etter 1967 ikke lærer noe som helst om ernæring ?

  Jeg vil faktisk påstå at hadde hver innbygger brukt 10% av dette på ekte mat hvert år kunne vi i løpet av en del år redusere “helse” budsjettet med 60%, minst.
  Men slik er det jo ikke i et oligarki, der er det kun et knippe av de rikeste med mest makt som bestemmer agendaen. Da blir politikken det som gir dem mere makt og rikdom.

  1. Vidar

   Helse er nå i anførselstegn. Lol? 🙂

Legg igjen en kommentar