Vil sende opp 11.000 satellitter – Ønsker å tilby internett over hele verden

musk-tesla-satellitter-global-internett-ny1

Elon Musk, mannen bak tesla bilen, har søkt om tillatelse til å sende opp 11.000 satellitter. Planen er å få alle satellittene i lav omløpsbane for å kunne tilby internett over hele kloden. Lave baner med kort omløpstid rundt jorden betyr kortere levetid og raskere utskiftning av satellittene. Dette fører til kompleks problemstilling med koordinering av satellittenes frekvenser. I dag er det rundt 1.700 operative satellitter rundt jorden, hvorav 1000 går i lave baner.

Avhengig av godkjennelse
Det er nødvendig med godkjennelse fra FCC (USAs teletilsyn) for at satellittene skal få lov til å sende signaler ned til USAs territorium. Onsdag i forrige uke anbefalte styreleder i FCC om godkjenning av Elon Musk sine ambisiøse planer. Ikke alle er like positive til forslaget. Det kanadiske satellittselskapet Telesat har protestert, de mener SpaceX sitt system vil forstyrre deres system, siden de operer i overlappende geografiske området og frekvenser.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “Vil sende opp 11.000 satellitter – Ønsker å tilby internett over hele verden”

  1. Karius og Baktius

    Elon Musk er et must.

Legg igjen en kommentar