I fremtiden trenger ikke Statnett be kundene skru ned strømforbruket

Kan skru av strømmen din med AMSRed. | NY1.NO

I forbindelse med nylig forventet sjokkulde sendte Statnett ut varsel til en rekke strømkunder om å skru ned strømforbruket. Dette er svært sjeldent, men kan skje et par ganger i løpet av året når kulden er som verst. Kunder som blir bedt å om kutte strømforbruket er storkunder og sameie som er med i et program hvor man får lavere nettleie i bytte mot å være tilgjengelig for å kutte strømforbruket når det trengs. Det dreier seg som regel om korte perioder med ekstra stort press på systemet.

Vil at du skal bidra
Statnett forventer flere og større svingninger i forbruket fremover ettersom nye enheter kobles til. Utenlandskabler med strøm til Europa vil også bidra til at det totale strømforbruket økes. Statnett mener dermed det vil bli behov for at flere stiller seg til rådighet for å ta ned forbruket i korte perioder. Dette vil muliggjøres ved de nye AMS-målerne, de såkalte “smarte” strømmålerne. Ifølge Statnett vil disse gjøre det mulig at private husholdninger kan delta med å få ned strømforbruket. Statnett ser for seg at selskap kan gå inn og styre en del av strømforbruket ditt. Det kan være varmtvannsberedere og andre kilder som kan skrues av i perioder.

Kilde: E24: Ba-stroemkunder-kutte-forbruket i-fremtiden-kan-du-bli-bedt-om-aa-bidra


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “I fremtiden trenger ikke Statnett be kundene skru ned strømforbruket”

 1. Hogne Hongset , forfatter av boken “Mafiela” har skrevet en utmerket artkkel om svindelen bak Opprinnelsesgarantier som jeg siterer fra”:

  Ola Ulseth og Energi Norge mener altså at det å selge samme produkr to ganger er greitt så lenge pengene i kisten klinger , Jeg ƒår en vond smak i munnen, skriver Hogne Hognseth.

  95 % av norsk fornybar energi selges og brukes i Norge .

  Likevel selger kraftbransjen ”opprinnelsesgarantier” for rundt 85 % av strømmen til utlandet.

  Dermed selger vi det meste av strømmen to ganger .

  Først til dem som faktisk bruker den , deretter til noen som tror at de bruker den .

  Godtroende mennesker på kontinentet, først og fremst klimabevisste tyskere betaler godt og tror de får ”garantert” fornybar energi, men det er fortsatt den samme miksen av kullkraft og atomkraft de får i “stikkontakten”:http://gallerigrabolsodegarden.com/2018/01/31/apent-brev-til-norges-energi/

Legg igjen en kommentar