Ingen ny månelanding i 2018

ingen-månelanding-2018

Den 62 år gamle amerikanske astronauten og fotografen Don Pettit beklager at teknologien som er helt nødvendig for en ny vellykket tur til månen nå mangler. Når teknologiene som var der før ikke lenger er tilgjengelig og den er ødelagt er det vanskelig og smertefullt å bygge dette opp igjen sier han. Selv ville han uten å nøle et sekund kastet seg på første rakett til månen.
Dessverre viser det seg også at samtlig materiale som var lagret ved NASA GODDARD SPACE FLIGHT CENTER i Maryland i USA som har 10.000 ansatte også er blitt borte ved uforklarlig uhell. Doktor David R. Williams ved NASA-senteret innrømmer litt flaut at det er dumt vi nå ikke har dette verdifulle materiale som NASA sier har vært borte siden 2006.

Etter Apollo-programmet var avsluttet forsvant utstyr og data som ble brukt til månelandingene og de som jobbet med programmet fikk etterhvert andre oppgaver.

Don Pettit er en av NASAs eldste aktive astronauter og er utdannet kjemiingeniør med to lengre opphold på den internasjonale romstasjonen ISS. Han har også hatt oppdrag på romfergen og vært på meteorittjakt i iskalde Antarktis. Don Pettit mener de neste naturlige stegene i romfarten er reiser til bla Mars, Venus og kanskje en av Jupiters mange måner etterhvert også. Kun fantasien setter grenser sier han.

Don Pettit NASA: We dont have the technology to do that anymore, we used to, but we destroyed it..


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “Ingen ny månelanding i 2018”

  1. Ole Dole

    Veldig troverdig fyr..

Legg igjen en kommentar