Pakistan dropper dollar i handel med Kina

pakistan-dropper-dollar-i-handel-med-kina

Kun en dag etter Trump sin twitter melding om at Pakistan ikke er seriøs nok i bekjempelsen av terrorisme, annonserte Pakistans sentralbank at den vil gå over til kinesiske yuan i all handel med Kina. Trump har advart om at USA kan komme til å holde tilbake 255 millioner dollar i hjelp til Pakistan på grunn av utilstrekkelig bekjempelse av terror. Pakistan har nærmere 210 millioner innbyggere, hvor 96.4 prosent av befolkningen er muslimer med en liten minoritet kristne. De siste tiårene har det vært en rekke angrep mot kristne kirker. Pakistan har lenge blitt anklaget av India, Storbritannia og USA for å involvere seg i terroristaktiviteter i regionen. Pakistans stammeområdet langs grensen til Afghanistan har blitt hevdet å være et fristed for terrorister. Ifølge en analyse publisert i 2008, var Pakistan, med mulig unntak fra Iran, sannsynligvis verdens mest aktive sponsor av terroristgrupper.

Kilder:

wikipedia: Pakistan_and_state-sponsored_terrorism
xinhuanet: Pakistani central bank allows Chinese currency for bilateral trade
wikipedia om Pakistan


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar