Terrorangrep i Egypt – Minst 235 døde

terorangrep-egypt-moske

Det er det statlige fjernsynet melder om over 235 døde og 125 sårede etter at en moske ble angrepet. Moskeen som ble angrepet er et samlingssted for landets sikkerhetsstyrker og deres familier. Det skal ha vært rundt 40 gjerningsmenn, hvorav noen skal ha ankommet i terrenggående kjøretøy. Flere bomber skal ha eksplodert, men det er uvisst om disse var utplassert på forhånd. Etter bombingen åpnet angriperne, som er mistenkt for å være tilknyttet en lokal IS-gruppe, ild fra fire terrengkjøretøy på moské deltakere som forsøkte å flykte fra området.

Angrepet er beskrevet som det dødeligste terrorangrep i egyptisk historie. Rundt 50 ambulanser har gått i skytteltrafikk med sårede og døde til sykehus i området. Ett vitne hevdet at ambulansene også kom under ild da de ankom moskeen. Moskeen brukes av egyptiske sufier. De blir sett på som kjettere av IS og Al Qaida, fordi de tilber helgener og har en mindre bokstavtro tolkning av Koranen.

FRANCE 24 English: Egypt North Sinai Attack


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar