Leverskadelig stoff funnet i kosttilskudd

supernature-afa-alge-funn-giftstoffet-mikrocystinRed. | NY1.NO

Det er kjent at blågrønne alger kan utvikle to forskjellige giftstoff. Det ene er mikrocystin som kan være skadelig for leveren og i verste tilfelle føre til leversvikt. Det andre stoffet er nervetoksin som påvirker nervesystemet og kan medføre lammelser og pusteproblemer.

Forbrukerinspektørene fra NRK har testet syv tilfeldige kosttilskudd som inneholder blågrønne alger. I produktet “afa algen” fra Supernature fant forskerne for høye verdier av giftstoffet mikrocystin. Produktet bør straks fjernes fra markedet, uttaler professor Hans Utkilen til NRK.

Skeptisk til testmetode

Midsona som eier merkevaren Supernature, stopper foreløpig salget av produktet, men stiller spørsmålstegn ved NRK sin testmetode, da egne tester ikke har påvist giftstoff i produktet. Produktet har blitt testet to ganger, en gang hos råvareprodustent, og en gang hos pakkeansvarlig. Begge gangene med negativt resultat. Testene er gjort med en annen analysemetode enn det NRK har benyttet seg av. Midsona mener videre at det er stor usikkerhet til resultat til Forbrukerinspektørene, siden det er avvik i verdiene i den første analysen ved Høyskolen i Bø, og den som Veterinærinstituttet har utført.

Kilde: NRK: fann-giftstoff-i-kosttilskot


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “Leverskadelig stoff funnet i kosttilskudd”

  1. Per F. Ekt

    Skal ikke stole for mye på NRK. De har blitt tatt i å fabrikkere historier før. En historie som dere selv har skrevet om her på ny1, når NRK ble tatt i å intervjue en syrisk opprører som viste seg å være guvernør i Homs. Om ikke det var nok så forfalsket de oversettelsen.

    https://ny1.no/2017/05/22/nrk-tatt-i-a-spre-falske-nyheter/

Legg igjen en kommentar