Øker bompengene kraftig i Oslo

bompengehelvete

Det innføres rushtidsavgift i Oslo, samt avgiften for dieselbiler økes. Fra og med søndag 1. oktober blir det dyrere å bevege seg gjennom eller i nærheten av hovedstaden. Da innføres det miljødifferensiering og tidsdifferensiering. Biler som regnes å ha de største utslippene skal betale mer og det skal koste mer å kjøre i tidene for kø om morgenen og ettermiddagen.

I dag koster det 35 kroner å kjøre en dieselbil mot Oslo sentrum i rushtiden, noe som vil økes til 59 kroner. Biler som kommer fra Bærum må i tillegg gjennom det såkalte Bærum-snittet, og må ut med 74 kroner for bensinbil eller 77 kroner for dieselbil. Kjører du dieselbil på de feile tidspunktene kan du altså risikere å måtte punge ut med hele 272 kroner for en tur innom Oslo.

Share This:

Related posts

2 Thoughts to “Øker bompengene kraftig i Oslo”

  1. Strike

    Dette er politisk styring!
    Dette er Tyranni i praksis!

  2. Tim

    Takk for mye nyttig informasjon.

Leave a Comment