Kina advarer Trump: Vil støtte Nord-Korea om USA angriper først

nord-korea-kim-jung-un
Denne uken har sørkoreanske tjenestemenn flere ganger advart om at Nord-Korea kan komme til å skyte opp en interkontinental ballistisk rakett, for å trosse FNs sanksjoner og for ytterligere å provosere USA. Eksperter har uttalt at regimet er nært sitt mål om å utvikle kraftig atomvåpen som er i stand til å nå USA, noe Trump har lovet å forhindre.Ifølge NBC vurderer Trump å vedta sanksjoner mot kinesiske banker som driver forretninger med Pyongyang samt å oppgradere missilforsvaret i regionen. Trumps nasjonale sikkerhetsrådgivere har presentert ham med amerikanske militære alternativer, inkludert å angripe først. Presidentens rådgivere har imidlertid gjort det klart at militært angrep på Nord-Korea kan få alvorlige konsekvenser. Kina skal ha fortalt hvis USA angriper Nord-Korea først, vil Beijing støtte de, ifølge NBC.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar