Vil innføre ny skatt for internett-giganter

intertnasjonale-selskaper-skatt-google-fb-amazon-ny_no
Frankrike og Tyskland ønsker å innføre høyere skatt for store selskap som Apple, Google, Amazon og Facebook. Landene har lagt frem en skatteplan som vil bruke selskapenes inntekter som referansepunkt for et passende skattenivå. På den måten skal selskapene betale skatt til skattemyndighetene i de landene de tjener penger. I dag bruker de internasjonale selskapene smutthull som gjør det mulig å oppgi all fortjeneste i det landet med lavest skattesats.Google slapp nylig å betale over 10 milliarder kroner i skatt til franske myndigheter, etter at en domstol besluttet at det amerikanske selskapets irske datterselskap ikke var skattepliktig i Frankrike.


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

2 kommentarer til “Vil innføre ny skatt for internett-giganter”

  1. kakemonsteret

    Hva med Microsoft?

  2. Lars

    Disse selskapene betaler så å si null skatt. Hvordan skal andre selskap kunne konkurrere med de når de må ut med store summer i skatt?

Legg igjen en kommentar