Vil kreve fingeravtrykk for å registrere mobilabonnement

fingeravtrykk-for-mobilabb
Thailand og Saudi Arabia vil kreve fingeravtrykk av alle som ønsker å registrere mobilabonnement. En ny forskrift i Saudi Arabia krever at alle telekommunikasjonabonnenter registrerer fingeravtrykkene sine. Beslutningen ble kunngjort i fjor, men gjennomførelsen forsinket fordi enkelte mobiloperatører krevde tid til å skaffe ny teknologi fra utlandet. I første fase vil det bli krevd fingeravtrykk av alle nye kunder som vil bli gitt på spesielle enheter for å kunne anskaffe et SIM-kort. Enhetene vil være knyttet opp til et nasjonalt informasjonssenteret.

Alle nye thailandske mobilkunder vil kreves registrering av fingeravtrykk fra mars. Også i Thailand vil det kreves at fingeravtrykk blir assosiert med alle nye mobilabonnent. Bakgrunnen for tiltakende skal være å forhindre svindel, bedrageri og for å øke sikkerheten ved mobile banktjenester.

Kilder:
Arabnews.com: Fingerprint to be recorded for issuance of mobile SIM
Thestack.com: all-new-thai-sims-will-require-fingerprint-registration-from-march

Share This:

Related posts

Leave a Comment