Far til Manchester selvmordsbomber arrestert i Libya – kobles til al-Qaida

terrorisme
Faren til gjerningsmannen som drepte 22 mennesker i en selvmordbombing i Manchester er arrestert i den libyske hovedstaden Tripoli. En tidligere libysk sikkerhetstjenestemann sier faren har vært medlem av en støttegruppe til al-Qaida i Libya. Faren skal ha tilhørt Salafi jihad-bevegelsen, den mest ekstreme sekten av Salafism som var hyllet av Den islamske staten (IS). Ifølge faren besøkte sønnen Libya for 45 dager siden.

Faren, Ramadan Abedi, flyktet fra Tripoli i 1993 etter Muammar al-Gaddafi sikkerhetsmyndigheter utstedte en arrestordre på han og søkte politisk asyl i Storbritannia. Nylig har han vært administrativ leder av de sentrale sikkerhetsstyrkene i Tripoli før han nå ble arrestert.

Kilder:
father-manchester-attacker-arrested-libya
manchester-bombers-father-allegedly-former-member-al-qaida-affiliate


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “Far til Manchester selvmordsbomber arrestert i Libya – kobles til al-Qaida”

  1. Ole Jonny

    Her har vi resultatet av at Jonas Gahr Støre og Jens Stoltenberg bombet Libya i filler. Libya er nå et hovedsete for terrorister som strømmer inn i Europa og skaper frykt og forferdelse med sin såkalte hellige terror- krig..

Legg igjen en kommentar