Regjeringen i konflikt med Polen over EØS-midler til George Soros stiftelse

erna-syv-milliarder-george-soros

Oppdatering 11/10-2018: Etter å ha blitt kontaktet av faktisk.no har vi spesifisert hvilke midler regjeringen var i konflikt med Polen over. Det forandrer fremdeles ikke det faktum at det var en konflikt mellom Polen og Norge fordi Polen ønsket kontroll over midlene som Batory Foundation forvaltet. Noe det virker som norske styresmakter motsatte seg, derav konflikten, og ABCnyheter sin artikkel som belyste saken. Norges bidrag i denne sammenheng blir i så fall en halv milliard kroner ifølge e-post fra faktisk.no. Fremdeles mye penger fra Norge i en pott, hvor midler tiltenkt sivilsamfunnet forvaltes av en stiftelse opprettet av en tidligere nazi-kollaboratør. Hva synes dere, er det riktig av Norges regjering å støtte Soros, som selv innrømmer at han ikke angrer på å ha hjulpet nazistene med å angi jøder under 2. verdenskrig? Kommenter gjerne under. Man må kunne spørre seg: Hva går pengene EGENTLIG til?

Polen er en stor mottaker av EØS-midler. Fram mot 2021 skal det gis omkring 7,5 milliarder kroner i hjelp. Regjeringen i Polen ønsker å ha økonomisk styring over den delen av midlene som er tiltenkt sivilsamfunnet, noe norske myndigheter har motsatt seg. Midlene forvaltes av George Soros Batory stiftelse (2017). Mangemilliardæren som tidligere har innrømmet under TV-programmet 60 minutes, at han ikke angrer på å ha hjulpet nazistene, ved å angi jøder under andre verdenskrig.

Ifølge George Soros, ser han på seg selv som en slags gud: “I fancy myself as some kind of God or an economic reformer like Keynes… or even better, a scientist like Einstein.” George Soros er under hard kritikk og blir ofte beskrevet som en av verdens ondeste mennesker, som bruker sine økonomiske midler til å ødelegge hele samfunn, for så å bygge dem opp igjen slik han ønsker dem, for å fremme hva han selv beskriver som en ny verdensorden.

Under intervjuet med 60 minutes uttaler Soros: “I think that I’m being blamed for everything. I am basically there to make money. I cannot and do not look at the social consequences of what I do.” Under følger et lite utrag av hva som ble sagt.

Intervjuer: “You’re a Hungarian Jew who escaped the holocaust by posing as a Christian.”
Soros: “Right.”
Intervjuer: And you watched lots of people get shipped off to the death camps?
Soros: “Right. I was 14 years old and I would say that’s when my character was made.”
Intervjuer: “My understanding is that you went out with this “protector” of yours who swore that you were his adopted godson.”
Soros: “Yes.”
Interjuer: “… went out, in fact, and helped in the confiscation of property of the Jews.”
Soros: “That’s right. Yes.”
Interjuer: “That sounds like an experience that would send lots of people to the psychiatric couch for many, many years. Was it difficult??”
Soros: “Uh. Not at all. Not at all. Maybe as a child you don’t see the connection but it created no problem at all.”
Interjuer: “No feeling of guilt?”
Soros: “No. ”

Kilder:
ABC nyheter
steigan.no (utgått)
Norge, Polen og EØS-milliardene (ny, oppdatert)
independent.co.uk
newstarget.com
regjeringen.no: Norge har i dag inngått nye omfattende samarbeidsavtaler om EØS-midler til Polen på 809,3 millioner euro.
Regjeringen.no: 2014-21 mottar Polen 809,3 millioner euro


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

14 kommentarer til “Regjeringen i konflikt med Polen over EØS-midler til George Soros stiftelse”

 1. MortenB

  Å gi 7 milliarder til en av toppene i Khazaria mafiaen er jo sinnsvakt. En kan lure på hvor mange politiker i Norge som også er satanister ?

  1. Rolf Backe

   😂😅😂🤤
   Satanister?? Som møtes i skogen, kledd i svart?, for å brenne bål og ….? Tilbe en fiksjon? Og så….? Vi har jo gjort d samme , i off regi, i 1000 år!! 😛
   Og prøv å glem den krigen , ingen som henger seg opp i katastrofer, er uten seriøst alvorlige diagnoser! Og såå1970!
   Gjør noe positivt, og konstruktivt i stedet!
   Bedre for alle….. 🙂

 2. Ola-Conney

  Fra straffeloven:

  § 171. Tjenestefeil
  Med bot eller fengsel inntil 2 år straffes den som utøver eller bistår ved utøving av offentlig myndighet, og grovt bryter sin tjenesteplikt.
  0 Tilføyd ved lov 7 mars 2008 nr. 4.
  ?
  § 172.Grovt uaktsom tjenestefeil
  Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes grovt uaktsom tjenestefeil.
  0 Tilføyd ved lov 7 mars 2008 nr. 4.
  § 173. Misbruk av offentlig myndighet
  Med fengsel inntil 6 år straffes den som ved utøving av offentlig myndighet
  a) mot bedre vitende grovt bryter sin tjenesteplikt,
  b) bryter sin tjenesteplikt med forsett om å oppnå vinning for seg eller andre,
  c) bryter sin tjenesteplikt med alvorlig ulempe, skade eller urettmessig frihetsberøvelse som følge, eller
  d) på andre måter misbruker offentlig myndighet.
  0 Tilføyd ved lov 7 mars 2008 nr. 4.

 3. […] American Family Association: ANTIFA and the Looney Left George Soros finansierer raseopptøyer Regjeringen ønsker å gi syv milliarder kroner til George Soros stiftelse Splcenter.org: […]

  1. Else Sælebakke

   Regjeringen ønsker å gi !!!! Regjeringen kan ikke gi bort våres penger, det blir feil !!!Skal de gi bort noe må de ta det fra egen lomme. Oljepengene–fondet er vårt, ikke regjeringens.. S

 4. Arnfinn Norkeim

  Denne falske Ungarske Jødeskurken vil overdvømme Eutopa med flyktninger. Det er dette pengegaven fra Norge skal brukes til. Snakk om å skjære hode av seg selv, dersom Norge bitter på dette skurkeagnet.

  1. David

   Den Snopes artikkelen er en hvitvask av sakens faktum, nemlig at Soros hjalp å konfiskere/ angi jøder under andre verdenskrig og at han ikke angrer på det. Alt dette ifølge han selv. Legg merke til at det ikke er mulig å kommentere under denne artikkelen hos Snopes. De er tydeligvis ikke for ytringsfrihet eller ¨åpen for å få andre innspill/ kommentarer som kan gå på tvers av den agendaen de har.

 5. […] På nettstedet ny1.no er det også en sak, basert på blant annet din opprinnelige sak: https://ny1.no/2017/05/02/regjeringen-onsker-a-gi-syv-milliarder-kroner-til-george-soros-stiftelse/ Sakene på derimot.no og ny1.no har fortsatt god spredning i sosiale […]

 6. […] På nettstedet ny1.no er det også en sak, basert på blant annet din opprinnelige sak: https://ny1.no/2017/05/02/regjeringen-onsker-a-gi-syv-milliarder-kroner-til-george-soros-stiftelse/ Sakene på derimot.no og ny1.no har fortsatt god spredning i sosiale […]

 7. […] I tillegg er det et lekket dokument i 2016 fra George Soros sin “Open society Foundation” med tittelen Migration Governance and Enforcement Portfolio Review,” som viser nære bånd mellom hans ikke statlige organisasjon (NGO) og FNs migreringsrepresentant Peter Sutherland, som har lagt til rette for massemigrasjon. Karavanen med migranter er forventet å ankomme USA rett før mellomvalget, og vil sannsynligvis påvirke valget negativt for republikanerne og Trump spesielt. George Soros som er med å administrer karavanen har innrømmet under intervju med 60-minutes at han hjalp nazistene med å angi jøder under 2. verdenskrig og at han IKKE angrer på det. […]

 8. Rolf Yngve Hatlestad

  Den Norske regjering handler ikke pga folkets vilje.
  Redselen for SM er at som med EU, hun ville mest sannsynlig tapt, som GHB fikk erfare.
  Soros er en “hjelper” m/ Open Society som vil destabilisere og ødelegge nasjonale stater.
  Med hvilken rett sprer dagens norske SM penger til
  slike personer? Ubegripelig.
  Og til Clintons Foundations ??

Legg igjen en kommentar