Børge Brende nekter å svare på om Norge stemte Saudi-Arabia inn i FNs kvinnekommisjon

stotter-borge-brende-sharia-lov
I 2015 fikk Saudi-Arabia lederverv i FNs menneskerettighets råd. Nylig ble landet valgt inn i FN-kommisjonen som har som oppdrag å fremme likestilling og styrke kvinners stilling i samfunnet, dette til tross for at landet er kjent for å ha et av verdens mest kvinneundertrykkende regimer. I Saudi-Arabia må kvinner ha en mannlig verge som bestemmer om de kan reise, jobbe, ta utdannelse eller åpne bankkonto. De får ikke kjøre bil, må dekke seg til, og ender som regel opp med å få skyld og straff om de skulle bli voldtatt. Straffen i Saudi-Arabia er ofte piskeslag. I kvinnerådet til Saudi-Arabia er det ikke en eneste kvinne å se. Alle de 13 plassene er tatt av menn. Saudi-Arabia er helt nede på 141. plass over 144 undersøkte land i en årlig rapport om likestillingskår. SV og Frp har bedt Brende svare på om Norge stemte Saudi-Arabia inn i FNs kvinnekommisjon, men UD og Brende har så langt nektet å svare på spørsmålet.

Share This:

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar