Trump sin innsettelse – Hva media IKKE forteller deg

trump-innsettelse-demonstranterRed. | NY1.NO
Vi har alle sett det, bildet som sammenligner folkemengden fra når Obama ble innsatt med når Trump ble innsatt. Et bilde av et folkehav og et bilde av folketomme gater. Et bilde sier mer enn tusen ord, blir det sagt. Hva er det media ønsker å fortelle oss med dette bildet og hvorfor trykkes det i alle større kanaler som om det skulle være verdens viktigste nyhet?

Om du ser mer inngående på bildet vil du merke at bildet til Obama er lysere og skarpere. Hvorfor? Jo, det viser seg at bildet fra Trump sin innsettelse er tatt tidligere på dagen. Hvorfor vil CNN trykke et bilde så tidlig på dagen at de ikke får et skarpt og fint bilde som ved Obama sin innsettelse? Kan det ha med å gjøre at da var det ikke ankommet så mange mennesker? I tillegg vil du merke at bildene er tatt i litt forskjellig vinkel slik at under Trump vises mer av den siste tomme gaten.

Det er flere andre naturlige årsaker til at det kom mange flere under Obama sin innsettelse. En av de var at han hadde et stjernespekket show med høyt profilerte artister, noe Trump ikke hadde. Noe annet var at han var den første svarte presidenten i USA. Noe som var fantastisk og som mange ønsket å oppleve, i tillegg ble han roset opp i skyene på forhånd og hadde blitt nominert til fredsprisen, ulikt Trump som har vært under konstant angrep og svartmaling fra det ordinære media, både statstøttet og medier eid av de store internasjonale selskapene. Under Trump sin innsettelse var det også gitt et inntrykk av at det kom til å være massedemonstrasjoner og opptøyer finansiert av milliardæren Soros. Noe det også ble. Det ble veltet søppelspann, butikkvinduer ble knust, biler ødelagt og enkelte ble angrepet og mange ble også hindret i å komme seg inn av demonstranter.

Estimert hadde Trump rundt 700 – 900.000, mens Obama sin andre innsettelse hadde rundt 1 million. Obama sin første innsettelse derimot var rekordstor og det er estimert at hele 1,8 millioner møtte opp for å se Obama sin innsettelse, altså hele dobbelt så mange som møtte opp hos Trump. Bil Clinton sin andre innsettelse hadde derimot kun rundt 250.000 oppmøtte. Bil Clintons første innsettelse hadde rundt regnet det samme oppmøte som Trump sin innsettelse. George W. Bush sin andre innsettelse hadde rundt 400.000 oppmøtte, mens hans første hadde rundt 300.000. Så hvorfor fokuserer media så voldsomt på antall oppmøte akkurat under Trump sin innsettelse? Hvorfor blir bildet, tatt tidligere på dagen, sammenligner med Obama sitt og ikke Bush, eller Clinton? Det er ikke vanskelig å forstå. Media er ute etter Trump.

Kilder:

Heavy.com: inauguration-crowd-size-photos
57% of Likely U.S. Voters approve of President Trump’s job performance


Ønsker du å støtte uavhengig presse? Da handler du økologisk hos KostholdsButikken.no
Del denne artikkelen:

Relaterte artikler

One Thought to “Trump sin innsettelse – Hva media IKKE forteller deg”

Legg igjen en kommentar